Турция готви проект за строителство на въглищен терминал край Резово

Турция ще строи енергийна мощност край границата с България, при Резово. Това стана ясно при визитата на президента Росен Плевнелиев в съседната страна. Освен ТЕЦ, частен инвеститор от Турция има проект за строителството на малък терминал за обработка на въглища, коментира пред български журналисти, президентът Плевнелиев. Проектът е в ранен етап на развитие, но поставихме проблема „с цялата му тежест и безпокойство“, подчерта президентът. „Туризмът е стратегическа индустрия и за двете страни, а отговорното отношение към бъдещото поколение е да оставим чисти плажовете на бъдещите поколения“, коментира Росен Плевнелиев.

Съвместната работа по инфраструктурни проекти, включително строителството на ж.п. линии, скоростни пътища и свързването на българските с турските средиземноморски пристанища с „ро-ро“ връзки, биха допринесли за икономическото развитие и на двете страни, подчерта президентът Плевнелиев след среща с турския президент Абдуллах Гюл.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес