Изпомпват водата от машинното отделение на потъналия „Фери топ 1“

Четири мощни помпи са били осигурени от Пожарна безопасност и защита на населението – Русе на кораба ФЕРИ ТОП 1, който потъна в пристанището на Дунавски драгажен флот. Днес ще бъде направен опит за изпомпване на водата от машинното отделение на кораба, обясниха за Maritime.bg от ДМА – Русе. Целта кърмовата част на кораба да бъде издигната за да се стигне до горивните танкове, каза Иван Иванов, който в момента замества директора на дирекцията.

Опитите, които се правиха досега за достигане на горивото в танковете на потъналия кораб са били неуспешни. Припомняме, че в тях трябва да има около 20 хил. литра газьол.

„Това място е оградено плътно от две секции и са поставени бонови заграждения, каквото и да излезе не може да премине и излезе в река Дунав. От тази гледна точка нямаме никакви притеснения“, коментира Иванов.

ФЕРИ ТОП 1 потъна в началото на месеца след удар в подводен обект. Той е получил крен и потънал след като е бил разтоварен товарът му от дървен материал. Никой от екипажа на плавателния съд не е пострадал при инцидента.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на

Хутите: Екипажът на „Galaxy Leader“ общува със семействата си

На екипажа на задържания автомобиловоз GALAXY LEADER е позволено да общува със семействата си. Това каза говорителят на Ансар Аллах Мохамед Абдулсалам. Тази информация бе