Изпомпват водата от машинното отделение на потъналия „Фери топ 1“

Четири мощни помпи са били осигурени от Пожарна безопасност и защита на населението – Русе на кораба ФЕРИ ТОП 1, който потъна в пристанището на Дунавски драгажен флот. Днес ще бъде направен опит за изпомпване на водата от машинното отделение на кораба, обясниха за Maritime.bg от ДМА – Русе. Целта кърмовата част на кораба да бъде издигната за да се стигне до горивните танкове, каза Иван Иванов, който в момента замества директора на дирекцията.

Опитите, които се правиха досега за достигане на горивото в танковете на потъналия кораб са били неуспешни. Припомняме, че в тях трябва да има около 20 хил. литра газьол.

„Това място е оградено плътно от две секции и са поставени бонови заграждения, каквото и да излезе не може да премине и излезе в река Дунав. От тази гледна точка нямаме никакви притеснения“, коментира Иванов.

ФЕРИ ТОП 1 потъна в началото на месеца след удар в подводен обект. Той е получил крен и потънал след като е бил разтоварен товарът му от дървен материал. Никой от екипажа на плавателния съд не е пострадал при инцидента.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на