34 изоставени моряци бедстват на танкер край Бахрейн

Повече от два месеца, без заплати и провизии, край бреговете на Бахрейн бедстват 34 моряци на борда на танкера PRATIBHA KOYNA. Те твърдят, че собственикът на кораба, базираната в Мумбай, Pratibha Shipping Co. Ltd. ги е изоставила и не смята да погаси задълженията си.

От посолството на Индия следят случая и го описват като сложен и противоречив. Дипломати са провели срещи с членове от екипажа, след получаване на разрешение за слизане от местните власти.

“Моряците получават някакви провизии от местен агент в Бахрейн. Танкерът пристига тук за ремонт преди повече от два месеца. Съдът не може да напусне, тъй като собствениците му дължат пари на местни компании. Няма никаква връзка с корабособствениците”, допълват от посолството.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на