Георги Мишков е прехвърлен в затвор

Георги Стоянов Мишков наел и изпратил моряците от кораб „Ина“ на последния им злощастен рейс, по „държавна поръчка“, е преместен в затвор. Това съобщи пред Maritime.bg собственикът на Национална телевизия „Скат“ и съпредседател на партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ), Валери Симеонов.

По думите му мярката за задържане на Мишков за 72 часа е изтекла днес. Той е бил прехвърлен от арест в затвор. Предстои насрочването на делото.

„Прокуратурата е преценила, че има достатъчно много основания той да бъде задържан“, допълни още Симеонов.

Все още не е известно дали другите собственици на кораб „Ина“ са били търсени от гръцките власти. Известният като собственик на кораба – Станчо Вълчев, не отговаря на телефонните повиквания. Припомняме, че преди дни той коментира пред Maritime.bg, че вероятно на Мишков ще бъде търсена отговорност като оператор на кораба, въпреки, че официално не е упълномощен.

„Лошото е, че чак след година и половина нещата си идват на място. Ние призовавахме виновните да си понесат наказанието, а невинните да бъдат освободени, а затова трябваше да изчакаме година и половина. Резултатът за наше съжаление не дойде от нашите институции, а от намиращата се в криза гръцка държава“, каза пред Maritime.bg главният механик на кораб „Ина“, Николай Туртов.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.