Тренажорен комплекс за корабни механици откриха в Технически университет – Варна

Тренажорен комплекс за корабни маханици откриха в Технически университет – Варна. Той е оборудван със симулатор тип VSTEP.

Съоръжението, заедно със съседната лекционна зала са разположени на обща площ от над 100 кв. метра. Освен от студентите в специалност „Корабни машини и механизми“, комплексът ще бъде използван и за изследователска дейност на докторанти, както и за практическо обучение на действащи корабни механици.

Ще се провеждат изследвания на измененията на работните параметри при различни режими и аварийни ситуации на корабното енергетично оборудване. Тренажорният комплекс е със 7 работни места – 6 на обучавани и едно инструкторско място – всяко е обзаведено с по два монитора и компютри, които са включени в локална и интернет мрежа, мултимедиен проектор, видеокамери, съгласно стандарта на Изпълнителна агенция “Морска администрация”.

Новият тренажорен комплекс за корабни механици е свързан с наскоро открития навигационен тренажорен комплекс към катедра „Корабоводене”, което позволява пълна симулация на взаимната връзка Команден мостик – Машинно отделение. Сертифициран е за учебен клас С, което удовлетворява изискванията за обучение на Изпълнителната агенция “Морска администрация”.

По отношение на програмното обезпечение той отговаря на клас А, а в хардуерен аспект по някои изисквания и на класове В и А, което ще бъде предпоставка за бъдещото му развитие в технологично отношение за получаване на сертификат клас А.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на