Кораб с 12-членен екипаж потъна край Истанбул

Кораб е потънал край Истанбул, съобщиха турски медии. На борда му е имало 12-членен екипаж. В момента се провежда операция по търсене и спасяване на моряците. Операцията е затруднена от тежката хидро-метеорологична обстановка в района.

Потънал е 114-метровият VOLGOBALT 199. Към района на инцидента турските власти са изпратили спасителни катери. По непотвърдена информация, на борда на кораба е имало 11 украинци и един руснак.

(+) 14:30ч. Трима моряци от потъналия VOLGOBALT 199 са били спасени. Това съобщиха от турската Дирекция за морска сигурност. Според агенцията плавателния съд е превозвал въглища. Съдът е потънал на около 8-9 nm край порт Шиле. По първоначални данни причината за инцидента е тежката хидро-метеорологична обстановка.

Медии в Турция съобщиха, че друг плавателен съд – MILLIET, плаващ под руски флаг, с 14-членен екипаж е заседнал край Истанбул. В момента обстановката не позволява провеждане на операция по изтегляне на плавателния съд. Все още моряците не са напуснали кораба.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие