Номинираха Black Sea Cruises за най-бързо развиваща се пасажерска дестинация за годината

Представяната от Пристанище Бургас дестинация „Black Sea Cruises” бе номинирана за награда, като най-бързо развиваща се пасажерска дестинация за годината.  Това съобщиха за Maritime.bg от порта.

Номинацията бе обявена на деветото издание на международното изложение Seatrade Med Cruise Convention 2012. Събитието се проведе от 27 до 29 ноември в изложбен комплекс Марсилия, Франция. Изложението се провежда през две години и е познато, като най -важното събитие на европейския пасажерски пазар.

Проектът за пристанището бе представен от зам.-председателя на съвета на директорите Карамфилка Апостолова и Стойчо Димов, ръководител отдел „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция” в бургаското пристанище.

По време на изложението бяха проведени срещи с представители на най-големите международни круизни оператори, сред които „Royal Caribbean Cruises” и „Celebrity Cruises”. Това затвърди позицията на порта, като нова круизна дестинация и в бъдеще може да осигури възможност за нови бизнес инвестиции и мероприятия.

Подписването на меморандум за създаването и промотирането на новата дестинация „Black Sea Cruises” между пристанищата Бургас, Одеса, Истанбул, Батуми и Севастопол и най-големият световен круизен оператор “Royal Carribean Corporation”, доведе до нарастване на круизния трафик в региона (в порт Одеса за 2012 г. се очакват 77 посещения, което е най-голямото нарастване от 1992 г.).

Това оказа влияние и на инвестициите в играждането на пристанищна инфраструктура в пристанищата Сочи (Русия), Бургас и Батуми (Грузия). Изпълнението на проекта „Зона за Обществен достъп”, в синхрон с добър мениджмънт и промотиране на проекта пред най–големите круизни компании, се очаква да доведе до повече инвестиции не само за пристанищната дейност, и за града и за региона.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост