Голяма международна компания с интерес към концесията на Пристанище Варна

Голяма международна компания е проявила интерес към концесията на пристанище Варна, стана ясно по време на инвестиционен форум в Лондон, съобщават от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Подготовката за отдаване на концесия на пристанище Варна е временно прекратена, показа преди дни проверка на Investor.bg. Има проблем с обособяването на териториите за концесия, което спира процедурата, става ясно от официалния отговор на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 Инвестиционният форум в Лондон е част от кампанията на Българската агенция за инвестициите, чиято цел е да популяризира инвестиционните предимства на България. Проектът се финансира оп ОП „Конкурентоспособност“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на