БРП обнови кораб-тласкач „Торпедо“

В Русе беше тържествено осветен и пуснат в експлоатация изцяло реконструирания моторен кораб „Торнадо“ на Параходство БРП. По този повод, зам.-кметът на Община Русе Димитър Наков, връчи от името на кмета Пламен Стоилов икона на Св. Николай Чудотворец на капитана на новия плавателен съд Илия Илиев.

На събитието присъстваха заместник областните управители Веско Маринов и д-р Андриан Райков, изпълнителният директор на Параходство БРП Драгомир Кочанов и др.

В приветствието си, зам.-кметът Наков отбеляза, че е знаково плавателният съд да получи името „Торнадо“ в деня на Св. Николай Чудотворец – закрилника на моряците, рибарите и банкерите. По повод професионалния празник на всички служители на Параходство БРП, Димитър Наков пожела успех във всяко тяхно начинание.

Реконструкцията на моторен кораб „Торнадо“ е била извършена в рамките на 6 месеца. Корпусът, надстройката и оборудването са преминали обновяване. В машинното отделение са монтирани два нови двигателя. Корабният мостик и навигационната апаратура съответстват на последните изисквания на Българския корабен регистър и на Морска администрация. Извършена е и пълна подмяна на жилищните помещения на екипажа.

Моторният кораб „Торнадо“ е петия кораб-тласкач на Параходство БРП, който се подлага на обновяване по разработена от БРП и вече изпитана в практиката схема. Ремонтните работи са били извършени от екип технически специалисти на БРП и със съдействието на 5 фирми от Русе, с богат опит в тази сфера.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини