Дилма Русеф привлича повече частни инвеститори към бразилските пристанища

Бразилия обяви мерки за увеличаване на частните инвестиции в пристанищната си система. Целта е да се намалят държавните разходи в транспортния сектор на втората най-голяма в света развиваща се икономика.

Според изготвен план, в пристанищата на страната трябва да бъдат инвестирани около 26 млрд. щ. долара до 2017-а година. Малко повече от половината сума ще бъде реализирана през 2014 и 2015 година. Общо 20 бразилски пристанища попадат в мащабния план, сред тях – Сантос, Рио де Жанейро и Суапе. Все още не се съобщава каква част от инвестициите ще бъдат генерирани от частния сектор.

Искаме да обработим възможно най-много товари, на възможно най-ниската цена”, каза президентът на страната, Дилма Русеф, по време на специално събитие в Бразилия. През цялата година правителството на Русеф се опитва да съживи индустрията и увеличи инфраструктурните инвестиции.

Дилма Русеф каза още, че ще бъдат създадени отделни контролни органи за държавните и частните пристанищни оператори.

Maritime.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със