Павел Димитров: Пристанище Варна е приоритет за държавата

„Пристанище Варна е приоритет за държавата“, каза пред Maritime.bg депутатът и ексшеф на ГЕРБ-Варна, Павел Димитров. По думите му държавата и браншът са обединени около позицията, че портът трябва да бъде концесиониран. Единственото нещо, което спъва този процес е липсата на единно мнение дали пристанището да бъде отдадено цяло или на отделни терминали.

Видео:
[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/PavelDimitrov.m4v“
width=“540″
height=“350″
description=“Павел Димитров“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/PavelDimitrov.m4v“
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

Павел Димитров добави още, че появилата се информация за сложена пауза от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за работата по отдаване на Пристанище Варна на концесия е некоректна. „Не смятам, че (министърът, б.а.) е сложил пауза“, заяви народният представител.

По думите му ако в близко време не се стигне до решаване на въпроса за концесионирането, то важен ход е територията на Варна – Изток да бъде отворена за достъп за гражданите и гостите на Варна.

„Случаят ми е познат, но това е въпрос на правителството, на изпълнителната власт, което може да се опитва да получи информация или да съдейства“, коментира Павел Димитров по повод приключилия наполовина казус с моряците от кораб „Ина“, съдбата на които повече от година и половина бе неясна.

Павел Димитров заяви пред Maritime.bg, че новото ръководство на Областна администрация Варна за първите 45 дни на управление е показало професионализъм, не само желание, но и стъпки за „издърпване“ на областта. По думите му тимът Базитов – Манушев е по-активен от предходното ръководство, начело с Данчо Симеонов. Припомняме, че предното ръководство на ОА – Варна дори не предложи нова сграда за преместването на ИА „Морска администрация“ във Варна. Забърка се много активно в скандала с варненското корабно режище, което по думите на наблюдатели, тотално прикри схемата за източване на около 5 млн. лева от реализацията при продажба на скрап от потъналите в района кораби.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който