Повече от 20 000 туристи са пътували през този сезон с корабите на „Дунав турс“

Повече от 20 000 туристи са пътували през този сезон с корабите на „Дунав турс“ – Русе. Фирмата оперира на пазара с шест кораба. Най-новият „Ариана” бе пуснат на вода през март и за няколко месеца направи дванайсет круиза до делтата на река Дунав.

„Конкуренцията е много голяма. Ако не се развиваме и не обновяваме флотата си, това означава, че няма да бъдем интересни за чартьорите”, каза изпълнителният директор на дружеството Катя Стоянова. “През следващата година навършваме трийсет години от акостирането в Русе на първите ни два кораба- „София” и Русе”. Оттогава до днес българският флаг се развява по реките Дунав, Рейн, Майн, Мозел”, допълни г-жа Стоянова.

Най-натоварен през сезона е бил кораб „Русе”, който е превозил над пет хиляди пътника от германския град Пасау до Будапеща и обратно. Интересът на гостите към българските вечери на борда е много голям. Те играят хора, опитват от традиционната ни кухня, както и от нашите вина и ракии. Немски туристи празнуваха диамантената си сватба на борда на кораб „Ариана”, а екипажът се постара това да им остане незабравим спомен с типични български подаръци.

Руски туристи за трета поредна година са ангажирали двата кораба „Русе Престиж” и „Хайнрих Хайне” за новогодишните и коледните тържества, които при тях продължават и през януари. Останалите кораби ще се включат в адвент круизи за коледните базари по поречието на реките Дунав и Рейн.

Приветливостта, добрият немски и английски на екипажа, както и добрата кухня за главните условия, които привличат чужденците на корабите на „Дунав Турс” АД. През тази година и много българи разбраха, че круизът не е скъпо удоволствие, а начин да видиш много държави без да местиш куфари от хотел в хотел.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за