20-метрови цистерни паднаха от руски кораб в български води


Товар от борда на кораб WHITEBOX VOLGA, плаващ под флага на Русия, е паднал във водите на Черно море, след като плавателният съд напуска пристанището в Констанца, Румъния
, научи Maritime.bg.

Румънската морска администрация все още не може да уточни какъв точно е видът на товара. По първоначални данни става дума за четири 20-метрови цистерни с тегло по 17t всеки. Течението ги е снесло в южна посока. Една от цистерните е извадена от водите в района на Констанца.

Други две в момента се намират в териториалното море на България, създавайки опасност за корабоплаването. По данни на Maritime.bg съоръженията се намират на около 6 nm от Дуранкулак и Шабла.

Към момента е известно, че цилиндрите не представляват опасност за околната среда.

От пресцентъра на Военноморските сили потвърдиха информацията на Maritime.bg и обясниха, че към момента единствено се извършва наблюдение на конструкциите. Оттам не успяха да уточнят какви точно са те.

Кораб WHITEBOX VOLGA е отплавал от Констанца с направление Поти. Данните от AIS показват, че днес плавателният съд се намира край бреговете на Турция.  

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по