Започва разширяването на система за управление на трафика на плавателни съдове

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за доставка и монтаж на оборудване за проекта за изграждане на информационна система за управление на трафика на плавателни съдове (VTMIS). Той се финансира от Оперативна програма „Транспорт“, съобщиха за Maritime.bg от ДППИ.

Поръчката обхваща изпълнението на 5 от дейностите по проекта и включва реализиране на мерки за информация и публичност. Целта е да се постигне разширяване на обхвата и функциите на системата за управление на корабния трафик /VTS/ – проектиране и изпълнение на строителни и монтажни дейности,  доставка, демонтаж на съществуващо оборудване  и монтаж на ново оборудване  за 15 обекта. Също така създаване на национален център за електронен документооборот в морския транспорт („едно гише”) – НЦЕДМТ и доставка и монтаж на ново оборудване  за НЦЕДМТ.  Ще бъде надградена и разширена преносната среда (РРЛ) и технологично обновление на радиокомуникационната система GMDSS – проектиране и изпълнение строителни и монтажни дейности  по РРЛ за 5 обекта; GMDSS за 6 обекта; надграждане и разширение на преносната среда (РРЛ),  за 5 обекта; проектиране, доставки, демонтаж на съществуващо оборудване и монтаж на ново оборудване и технологично обновление.  Ще бъдат направени доставка и монтаж на ново оборудване в сграда за брегови център за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна.

Прогнозната стойност на поръчката е 27 829 079 лв. без ДДС.

Проект „Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове (VTMIS) – фаза 3” предвижда доизграждане на инфраструктурата и разширяване на обхвата и функциите на Информационната система за управление на трафика на плавателните съдове (VTMIS) и включва дейности по изграждане на оперативни центрове за управление на трафика във Варна и Бургас, внедряване на система за радарно наблюдение, AIS обслужване, видео и метео обслужване, радипеленговане, комуникация на УКВ и технологично изграждане на преносна среда.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на