Три цистерни паднали от кораб излязоха на български плажове

Снимка: ДМА - Варна
Снимка: ДМА - Варна

Трите цистерни, които паднаха от борда на кораб Whitebox Volga са изхвърлени от морето на българските плажове в Крапец, до нос Калиакра и Шкорпиловци, научи Maritime.bg. Става дума за съоръжения, които са част от зърнени силози. 17-тонните хром-никелови конструкции не представляват опасност за околната среда, съобщиха за Maritime.bg еколози от Община Шабла.

През цялото време конструкциите са били под наблюдението на Военноморските сили и Гранична полиция. В момента са поставени под охрана.

Имало е реална опасност от сблъсък с платформа “Галата” с една от цистерните, затова е бил активиран кораб “Ентърпрайз”.

Все още не изяснено при какви обстоятелства цистерните са паднали от борда на плаващия под флага на Русия кораб. Maritime.bg научи, че от румънска страна е изискано провеждане на пълно разследване, след пристигане на кораба в Поти.

Към момента не е ясно как ще бъдат изтеглени 20-метровите цистерни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на