Водолази търсят тела в потъналия “Baltic Ace”

Водолази от Кралските военноморски сили на Холандия ще започнат претърсване на потъналия в началото на месеца автомобиловоз BALTIC ACE.

Операцията започва днес и в нея участие ще вземат 9 водолази. Огледът се извършва по нареждане на холандското Министерство на въшните работи, което работи по собствена специфична експертиза.

Водолазите ще бъдат транспортирани до потъналия кораб на борда на HRMS LUYMES (на снимката), който е оборудван с безпилотен подводен апарат. За евентуална идентификация на открити тела, в екипа са включени и двама разследващи от националното следствие.

Maritime.bg припомня, че автомобиловозът потъна край Ротердам, след колизия с контейнеровоз. Плаващият под флага на Бахамските острови автомобиловоз BALTIC ACE се е сблъска с плаващия под флага на Кипър контейнеровоз COVUS J. 11 моряци загинаха при инцидента.

Сред спасените бе българският стажант Тодор Демерджиев.

Всичко за инцидента с кораб BALTIC ACE

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор