COSCO ще се бори за концесията на Пристанище Бургас – запад

Международният конгломерат COSCO днес е закупил тръжната документация по обявената процедура за концесиониране на Пристанище Бургас – запад, научи Maritime.bg.

Компанията е един от най-големите играчи в световната морска индустрия. Експерти от Бургас коментираха, че ако компанията бъде избрана за концесионер, то развитието на порта е гарантирано.

От дълго време компании от групата на COSCO търсят начини за по-мащабно навлизане в Европа. За групата е необходим плацдарм за внос и износ, а напълно възможно е това да бъде Пристанище Бургас – запад.

Maritime.bg припомня, че държавата търси инвеститор, който да вложи минимум 9,5 млн. лв. в порт Бургс-запад през първите 7 години от концесията. Документи за участие в концесионната процедура се подават до 28 януари 2013 г., а самите оферти на участниците ще бъдат отворени на 4 февруари в министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор