Българска морска камара връчи наградите „Свети Николай“

Българска морска камара връчи традиционните годишни награди „Свети Николай“. Те се присъждат на членове на камарата за принос в развитието на морското стопанство през изминалата година. За първа година наградите получават компании с най-добри и стабилни резултати. По решение на управителния съвет на сдружението, бяха връчени и дипломи за личен принос за популяризирането на морската идея.

Видео:
[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/morski-bal-2012.m4v“
width=“540″
height=“340″
description=“Българска морска камара – награди „Свети Николай““
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/morski-bal-2012.m4v“
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

„Безспорно годината, която изпращаме не беше никак лека. Ние никога не сме губили нашия оптимизъм и вяра за доброто бъдеще на морската индустрия на България“, каза председателят на Българска морска камара, к.д.п. Богдан Богданов. По думите му през отминаващата година БМК се е превърнала в център, който обединява усилията на морската общност и допълни, че с всяка година авторитетът на организацията нараства. „Нашата цел е пределно ясна – възраждане на Морска България. Ние твърдно следваме този път“, каза още к.д.п. Богданов.

За постигнати финансови резултати през 2012г., награди „Свети Николай“ получиха фирмите „Гифта“ АД, с изпълнителен директор Ненко Ненков и „Поддържане чистотата на морските води“ АД, с изпълнителен директор Антон Манолов.

Дипломи за личен принос в популяризирането на морската идея бяха връчени на к.д.п. Димитър Димитров – председател на Българска асоциация на морските капитани, и кап. Васил Дачев.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес