Необезопасена е изхвърлената от морето 17-тонна цистерна край Крапец

Необезопасена е 17-тонната цистерна, която излезе на брега в село Крапец, видяха репортери на Maritime.bg.

Припомняме, че хром-никеловата цистерна падна от борда на кораб WHITEBOX VOLGA. Освен излязлата на Крапец цистерна, още три паднаха от кораба. Първата бе намерена край Констанца, вероятно вече е била изтеглена, останалите бяха изхвърлени от морето край н. Калиакра и Шкорпиловци.

Никой не пожела да коментира как ще бъде изтеглено съоръжението край селото. Освен теглото, пречка при евентуалната операция ще създаде и теренът. Няма пряк достъп до 20-метровата цистерна. Екипът на Maritime.bg не видя и граничен патрул, който да наблюдава съоръжението.

Цистерната освен това вече е разкъсана. Местни жители коментираха пред Maritime.bg, че е възможно морето отново да я прибере. „Ако времето обърне ще я вкара пак“, каза жител на Крапец.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със