Необезопасена е изхвърлената от морето 17-тонна цистерна край Крапец

Необезопасена е 17-тонната цистерна, която излезе на брега в село Крапец, видяха репортери на Maritime.bg.

Припомняме, че хром-никеловата цистерна падна от борда на кораб WHITEBOX VOLGA. Освен излязлата на Крапец цистерна, още три паднаха от кораба. Първата бе намерена край Констанца, вероятно вече е била изтеглена, останалите бяха изхвърлени от морето край н. Калиакра и Шкорпиловци.

Никой не пожела да коментира как ще бъде изтеглено съоръжението край селото. Освен теглото, пречка при евентуалната операция ще създаде и теренът. Няма пряк достъп до 20-метровата цистерна. Екипът на Maritime.bg не видя и граничен патрул, който да наблюдава съоръжението.

Цистерната освен това вече е разкъсана. Местни жители коментираха пред Maritime.bg, че е възможно морето отново да я прибере. „Ако времето обърне ще я вкара пак“, каза жител на Крапец.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на