Грузински моряци скочиха от кораб в Пристанище Варна – запад заради неизплатени заплати


Седем грузински моряци вдигнаха бунт на борда на кораб “Кумсал” в Пристанище Варна – Запад. Дни преди Коледа мъжете се жалвали в Дирекция Морска администрация – Варна за неизплатени заплати за над 10 000 щ. долара.

Корабът е бил с 10-членен екипаж, а капитанът и старпомът са сирийци. Моряците не получавали заплати от два месеца.

Изискано е задържането на плавателния съд, но тъй като в договорите им не е било записан периодът, в който възнагражденията се заплащат корабът, плаващ под турски флаг, не е арестуван. Капитанът на “Кумсал” обяснил, че компанията не може да плати заплатите заради затруднения. Тогава моряци заявили, че няма да отплават.

Дни по-късно, след изходяща контрола и пилот на борда, седмината грузинци скачат от кораба, след като вече е даден ход. Пилотът веднага насочил плавателния съд към друг кей. На връх Коледа турският корабособственик е пристигнал с дължимите суми, разплатил се е с моряците и корабът е отплавал.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални