23 договора за строителство на нови кораби сключени в последната седмица на 2012 година


През последната седмица на миналата година са сключени 23 договора за строителство на нови кораби, предаде Fearnleys.

По-голямата част от контрактите са спечелени от корабостроителната група STX, сочат данните на изданието. Базираната във Великобритания BP Shipping е поръчала 3+2 кораба тип суецмакс и 10+6 афрамакс в корабостроителницата STX Jinhae. Цената на сделката е 50 млн. щ. долара за втората група новостроящи се плавателни съдове и 60 млн. щ. долара за корабите суецмакс. Първите кораби по тази поръчка ще бъдат доставени през 2015 година.

Същата корабостроителница е получила поръчка за строителство на два 22,000 cbm газовози, които са планирани за предаване през следващата година.

HHI също е получила поръчка за газовоз в последната седмица на 2012 година. VLGC кораб за 74 млн. щ. долара ще бъде строен в корабостроителницата. Съдът ще се отличава с патентован от ярда дизайн – последен двигател G-тип, екоформа на корпуса, които трябва да осигурят намаляване разхода на гориво с 10 тона на ден. Очаква се танкерът да бъде доставен през юли 2014 година.

Корабостроителницата Shanghai Waigaoqiao, част от Китайската национална корабостроителна корпорация е получила поръчка за строителство на шест 180,000-тонни бълкери. Корабите са за клиент от Европа и ще бъдат доставени през 2014 година.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на