Двигател премаза работник в Бургаски корабостроителници

51-годишен работник от Бургаски корабостроителници е пострадал тежко след като част от двигател на кораб е паднала върху него. За трудовата злополука потвърди директорът на Инспекцията по труда в Бургас – Павлин Васков, цитиран от БургасИнфо.

„Работниците са правили ремонт на двигателя на кораб „Созопол” . Докато част от двигателя е била вдигната с кран, въжето се къса и металният елемент пада върху работника. Не е ясно какво точно е довело до късане на въжето”,  обясни  Павлин Васков.

В момента Инспекцията по труда е на място и изяснява обстоятелствата довели до инцидента.

51-годишният мъж с инициали Г.С.  е с множество наранявания, но животът му е вън от опасност. В момента той се намира в Отделението по неврохирургия на Бургаската болница със съчетана травма на глава и гръден кош, комоцио, фрактури на синус, ребро и ключица. Мъжът е в съзнание.

Maritime.bg – България
Последни новини

Последни новини

Кап. I ранг Ваньо Мусински е назначен за заместник-началник на Щаба по операциите на Военноморските сили

На 30 ноември 2021 г., в Щаба на Военноморските сили бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и командира на Военноморските сили за назначаване на длъжности и повишаване

Кап. Димитър Димитров: Крупно дарение на БМФ прави необратимо изграждането на Паметника на моряка

За поредна година морячеството посреща своя професионален празник Никулден в условията на пандемията от Ковид 19 и това не може да не определи насоките на разговора пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент