Двигател премаза работник в Бургаски корабостроителници

51-годишен работник от Бургаски корабостроителници е пострадал тежко след като част от двигател на кораб е паднала върху него. За трудовата злополука потвърди директорът на Инспекцията по труда в Бургас – Павлин Васков, цитиран от БургасИнфо.

„Работниците са правили ремонт на двигателя на кораб „Созопол” . Докато част от двигателя е била вдигната с кран, въжето се къса и металният елемент пада върху работника. Не е ясно какво точно е довело до късане на въжето”,  обясни  Павлин Васков.

В момента Инспекцията по труда е на място и изяснява обстоятелствата довели до инцидента.

51-годишният мъж с инициали Г.С.  е с множество наранявания, но животът му е вън от опасност. В момента той се намира в Отделението по неврохирургия на Бургаската болница със съчетана травма на глава и гръден кош, комоцио, фрактури на синус, ребро и ключица. Мъжът е в съзнание.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на