Ферибот събори мост в Норвегия


Кораб VATERALEN е ударил пирса пред пътническия терминал в порт Берген. Причината за инцидента е повреда в главната машина на кораба.

Разбит и съборен е пасажерски стъклен мост. Фериботът се е движил с голяма скорост, след като е загубил мощност, не е имало какво да го спре.

Пътници в терминала свидетелстват, че са почувствали силен удар. Някои помислили, че има земетресение, предават местни медии.

Булбът на кораба е почти откъснат, има еднометрова пробойна. Около 3 тона хидравлично масло са се разлели във водите край терминала. Разливът е бил ограден с бонови заграждения, изпратен е нефтосъбирач, който неутрализира заплахата, съобщи местната администрация.

На борда на кораба е имало 84 пасажери и 41-членен екипаж. Няма информация за пострадали. По време на инцидента е имало гъста мъгла, уточняват местни медии.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Наградиха офицери от флота

За проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати при организирането и провеждането на ежегодното учение на НАТО “Cyber Coalition”, със заповед на министъра на

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното