Капитан ІІ ранг Павлин Петков е новият командир на фрегата „Верни“


В пункт за базиране Бургас се проведе тържествен военен ритуал по повод откриване на учебната 2013 година във военно формирование 54950-Бургас и смяна на командването на фрегата „Верни”
.

Досегашния командир на фрегатата капитан ІІ ранг Галин Манев сдаде длъжността „Командир на фрегата” на капитан ІІ ранг Павлин Петков.

Учебната година бе открита от командира на военноморска база – ВМС комодор Митко Петев. В словото си той наблегна на основните приоритети през настоящата година – професионализъм на море, войнски дълг, моряшко единство и взаимопомощ и партньорство и взаимодействие.

Снимки:
[oqeygallery id=90]

На тържественото откриване на учебната година присъства Заместник -командира на ВМС комодор Димитър Денев, който поздрави личния състав и пожела здраве и успехи през новата учебна 2013 година.
Отец Стилиян от църквата „Св. Никола” – град Черноморец отслужи Молебен за здраве и благополучие на военните моряци.

Връчени бяха грамоти на избраните за месец Декември 2012 година офицер, старшина, матрос и цивилен служител на месеца.

След приключване на тържествената част, гостите и представителите на медиите имаха възможност да се запознаят с корабите, въоръжението и техниката в пункт за базиране Бургас. Проведени бяха показни занятия от екипажите на фрегата „Горди” и фрегата „Дръзки”, ракетен катер „Мълния”, базови миночистачи „Прибой” и „Шквал” и практически водолазни спускания от водолазната група на военноморска база – ВМС.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор