Кокаин в джетове хванаха на Пристанище Варна

13 килограма кокаин скрит в моторни джетове хванаха митнически служители в Пристанище Варна. Двата джета пристигнали в контейнер от Санта Лучия, избран за проверка след анализ на риска.

Получател на пратката от Източно Карибско море е 37-годишният пловдивчанин Николай Симеонов. Той е задържан, при последвалите разпити оказал пълно съдействие на разследващите. Мъжът посочил фирми и лица, с които е водил разговори за доставката.

Дрогата се оценява между половин и 4,5 млн. лева.

През последните няколко години Симеонов придобива 6 фирми, които също ще бъдат проверени. Пловдивчанинът често пътувал в чужбина. Последно бил в Тайланд, където пренасял скимиращи устройства за банкомати. 8 машинки за точене на банкови карти открили полицаите при хода на разследването. Окръжният съд във Варна определи вчера постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Симеонов. За извършеното от него тежко престъпление се предвижда лишаване от свобода до 20 години.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес