До 10 месеца Турция с третото по големина пристанище в Европа


Тази година в Текирдаг ще бъде открито третото най-голямо пристанище на Европа. Това съобщи турският вестник Заман.

Според изданието Азияпорт-третото най-голямо контейнерно пристанище на Европа, което се строи в Текирдаг ще бъде пуснато в експлоатация след 10 месеца.

Вестникът предава, че председателят на индустриалната и търговска палата на Текирдаг Дженгиз Гюнай е казал, че пристанището Азияпорт ще облекчи натоварването на пристанищата на Истанбул и Бурса.

Пристанището Азияпорт, чиито строеж бе започнат през 2009-та година и което ще бъде пуснато в експлоатация на 29-ти октомври 2013-та година, ще бъде най-голямото товарно пристанище в средиземноморските страни и третото най-голямо в Европа.

Maritime.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент