Над 23 млн. лева приходи от концесии на пристанища и летища


Над 23.3 млн. лв. са приходите от концесии на пристанища и летища през 2011 г. Това показва доклад на министъра на транспорта по изпълнението на концесионните договори, който беше разгледан на заседанието на правителството.

Обект на контрол са били девет договора към края на 2011 г. Те са за пристанищните терминали Леспорт, Балчик, Свищов, Оряхово, Сомовит, Видин-север и Росенец, за фериботния терминал Силистра, както и за гражданските летища в Бургас и Варна, съобщи правителствената информационна служба.

Анализът показва, че договорите се изпълняват. Подобрени са качеството и обемите на услугите и дейностите, както и условията на труд. Предприети са и редица мерки за безопасност и опазване на околната среда. Разкриват се нови работни места, е посочено в правителственото съобщение.

Направените инвестиции в пристанищата възлизат на над 6.2 млн. лв. през 2011 г.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент