К.д.п. Тома Томов хвърли оставка


К.д.п. Тома Томов – изпълнителен директор на Български морски квалификационен център ЕАД е подал оставка.
Това съобщиха за Maritime.bg от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Все още няма информация за причините изтъкнати от Томов, допълниха от пресслужбата.

По информация на източници на Maritime.bg, първият капитан на УВК “Калиакра” е предприел този ход защото е информиран, че договорът му няма да бъде продължен.

Още през миналата година се заговори за очаквана смяна на изпълнителния директор на центъра. По-късно тези слухове бяха заглушени от министъра на транспорта, който лично съобщи, че БМКЦ се развива добре.

К.д.п. Томов влезе в новините и със скандален случай, при който върза частната си яхта на борда на УВК “Калиакра”. В морските среди се заговори, че именно шефът на БМКЦ е бил сред хората, които искаха да наложат нечуваното до момента пълно абсорбиране на дейностите по квалификация на морски кадри в един център. Желанията за монополизиране на пазара на квалификационни курсове обаче удариха на камък.

Вчера сам е подал оставка и заместник-министърът на транспорта Камен Кичев. На неговия пост веднага бе избран досегашния шеф на борда на директорите на Пристанище Варна – Кристиан Кръстев.

От МТИТС все още не съобщават кой ще поеме руля на Български морски квалификационен център. К.д.п. Томов не бе открит за коментар.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост