К.д.п. Тома Томов хвърли оставка


К.д.п. Тома Томов – изпълнителен директор на Български морски квалификационен център ЕАД е подал оставка.
Това съобщиха за Maritime.bg от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Все още няма информация за причините изтъкнати от Томов, допълниха от пресслужбата.

По информация на източници на Maritime.bg, първият капитан на УВК “Калиакра” е предприел този ход защото е информиран, че договорът му няма да бъде продължен.

Още през миналата година се заговори за очаквана смяна на изпълнителния директор на центъра. По-късно тези слухове бяха заглушени от министъра на транспорта, който лично съобщи, че БМКЦ се развива добре.

К.д.п. Томов влезе в новините и със скандален случай, при който върза частната си яхта на борда на УВК “Калиакра”. В морските среди се заговори, че именно шефът на БМКЦ е бил сред хората, които искаха да наложат нечуваното до момента пълно абсорбиране на дейностите по квалификация на морски кадри в един център. Желанията за монополизиране на пазара на квалификационни курсове обаче удариха на камък.

Вчера сам е подал оставка и заместник-министърът на транспорта Камен Кичев. На неговия пост веднага бе избран досегашния шеф на борда на директорите на Пристанище Варна – Кристиан Кръстев.

От МТИТС все още не съобщават кой ще поеме руля на Български морски квалификационен център. К.д.п. Томов не бе открит за коментар.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Поредно доказателство: От 7 години се знае за тръбопровода във Варна

Напорният тръбопровод, разположен в акваторията и по дъното на Варненското езеро, пресича само Канал 1 и то в широката част на езерото. Това пише в отговор на Държавно предприятие

Наградиха офицери от флота

За проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати при организирането и провеждането на ежегодното учение на НАТО “Cyber Coalition”, със заповед на министъра на

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е