К.д.п. Тома Томов хвърли оставка


К.д.п. Тома Томов – изпълнителен директор на Български морски квалификационен център ЕАД е подал оставка.
Това съобщиха за Maritime.bg от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Все още няма информация за причините изтъкнати от Томов, допълниха от пресслужбата.

По информация на източници на Maritime.bg, първият капитан на УВК “Калиакра” е предприел този ход защото е информиран, че договорът му няма да бъде продължен.

Още през миналата година се заговори за очаквана смяна на изпълнителния директор на центъра. По-късно тези слухове бяха заглушени от министъра на транспорта, който лично съобщи, че БМКЦ се развива добре.

К.д.п. Томов влезе в новините и със скандален случай, при който върза частната си яхта на борда на УВК “Калиакра”. В морските среди се заговори, че именно шефът на БМКЦ е бил сред хората, които искаха да наложат нечуваното до момента пълно абсорбиране на дейностите по квалификация на морски кадри в един център. Желанията за монополизиране на пазара на квалификационни курсове обаче удариха на камък.

Вчера сам е подал оставка и заместник-министърът на транспорта Камен Кичев. На неговия пост веднага бе избран досегашния шеф на борда на директорите на Пристанище Варна – Кристиан Кръстев.

От МТИТС все още не съобщават кой ще поеме руля на Български морски квалификационен център. К.д.п. Томов не бе открит за коментар.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на