Моряци от заразен с хлебарки влекач се прибират по домовете си


Осем моряци от Хондурас и Ел Салвадор се прибират по домовете си след като получиха финансова помощ от The Mission to Seafarers
, съобщиха в изпратено до Maritime.bg прессъобщение от организацията.

Моряците са работили на построения през 1945г. влекач CRAIG TRANS (345GT), допълват от организацията. Напускането на плавателния съд, моряците ще направят въпреки разпореждането на корабособственика – базираната в САЩ Vesta Shipping. Компанията настоявала моряците да завършат договорите си и да поправят неизправностите, заради които всъщност корабът е задържан в Канада.

Въпреки появилите се заплахи от страна на собственика, моряците са категорични, че ще напуснат плавателния съд, а една от причините е неполучаване на заплати от няколко месеца. Случаят на осемте мъже може би нямаше да стане известен, ако корабът не бе потърсил убежище, при разразила се буря, в порт Халифакс към края на декември м.г.

Тогава канадски транспортни инспектори задържаха плавателния съд, заради мизерните условия за живот и съмнения за мореходността на кораба. Освен това в доклад на инспекторите е посочено, че CRAIG TRANS е “заразен с хлебарки”.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор