Биогорива за канадския флот?


Правителството на Канада съобщи, че се извършва проучване на потенциала за използване на биогорива за корабите от състава на Военноморските сили на страната. Това е част от програмата, която следва правителството за тласък при въвеждането на повече природощадящи технологии в морската индустрия.

“Военните кораби и много други платформи използват традиционно фосилни горива. Биогоривата са екологично по-чисти, не замърсяват толкова въздуха и някои от тях са производни на материали, които обществото определя като отпадък”, информира правителствената пресслужба на Канада.

Конвертирането на използваните в момента системи за работа с биогорива ще бъде изключително скъпо, отчитат пък от ВМС на Канада.

Към момента не е известно дали има поставени срокове за внедряване използването на този вид горива, но Канада вече нееднократно показа сериозен напредък в тази област.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал