Свръхмодерен боен кораб приеха военноморските сили на Индия

Индийските военноморски сили приеха нов свръхмодерен патрулен кораб. Съдът е изцяло разработен в страната и построен в корабостроителниците Goa.

Кораб SARYU е от новия въведен в индийските ВМС клас- NOPV. От него флота на Индия очаква още 3 съда. Командирът на кораба Аманпрет Сингх прочете заповедта за въвеждане в експлоатация, след което бе издигнато националното знаме на страната.

Корабът ще отговори на нарастващото изискване към индийските военноморски сили за наблюдение и охрана за предотвратяване на проникване и пристъпване на морския суверенитет. Съдът е подходящ за наблюдение на морските линии за комуникация, отбраната на офшорни петролни инсталации и други критични офшорни национални активи.

Корабът може да ескортира и подпомага други операции на флота. SARYU е снабден с два дизелови двигателя и съвременни системи за навигация, комуникации и електронно оборудване. Изключително напреднала система пък управлява оръжията – едно 76-мм оръдие и две 30-мм. На кораба може да каца и мултифункционален хеликоптер.

Съдът има 113-членен екипаж, 8 офицери и 105 моряци.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва