България ще си сътрудничи с Йемен в областта на морското търговско корабоплаване


България ще си сътрудничи с Йемен в областта на морското търговско корабоплаване, съобщават от правителствената пресслужба.

Днес (23 януари) Министерски съвет одобри проекта за междуправителствена спогодба между двете държави, която ще насърчи морския транспорт между тях.

Идеята е да се създадат предпоставки за подобряването на икономическите и експлоатационни условия на работа за корабите. Ще се работи и в плана на безопасността и сигурността на корабоплаването, както и защитата на морската среда.

Сътрудничеството ще бъде в съответствие с принципите на свободата на морското търговско корабоплаване, зачитането на националния суверенитет, интересите и взаимната изгода.

Една от целите е да има по-голяма защита на превозвачите на двете страни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.