България ще си сътрудничи с Йемен в областта на морското търговско корабоплаване


България ще си сътрудничи с Йемен в областта на морското търговско корабоплаване, съобщават от правителствената пресслужба.

Днес (23 януари) Министерски съвет одобри проекта за междуправителствена спогодба между двете държави, която ще насърчи морския транспорт между тях.

Идеята е да се създадат предпоставки за подобряването на икономическите и експлоатационни условия на работа за корабите. Ще се работи и в плана на безопасността и сигурността на корабоплаването, както и защитата на морската среда.

Сътрудничеството ще бъде в съответствие с принципите на свободата на морското търговско корабоплаване, зачитането на националния суверенитет, интересите и взаимната изгода.

Една от целите е да има по-голяма защита на превозвачите на двете страни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със