България ще си сътрудничи с Йемен в областта на морското търговско корабоплаване


България ще си сътрудничи с Йемен в областта на морското търговско корабоплаване, съобщават от правителствената пресслужба.

Днес (23 януари) Министерски съвет одобри проекта за междуправителствена спогодба между двете държави, която ще насърчи морския транспорт между тях.

Идеята е да се създадат предпоставки за подобряването на икономическите и експлоатационни условия на работа за корабите. Ще се работи и в плана на безопасността и сигурността на корабоплаването, както и защитата на морската среда.

Сътрудничеството ще бъде в съответствие с принципите на свободата на морското търговско корабоплаване, зачитането на националния суверенитет, интересите и взаимната изгода.

Една от целите е да има по-голяма защита на превозвачите на двете страни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на