Избраха концесионер на пристанищен терминал Лом


Учреденото през ноември 2012 година дружество „Порт инвест“ ЕООД, собственост на Параходство „Българско речно плаване“, е избрано за концесионер на пристанищен терминал Лом.
Това реши правителството по време на редовното си заседание в Министерския съвет днес, съобщи пресслужбата на кабинета.

Предложенията на дружеството надвишават някои от минималните изисквания по количествените критерии, определени в решението на Министерския съвет за откриване на процедурата по концесиониране и в документацията за участие в нея, пише в решението на МС.

С офертата си „Порт инвест” предвижда да извърши за 35-годишния срок на концесията инвестиции в размер на над 22,4 млн. лв., като близо 6,8 млн. лв. от тях ще бъдат вложени през първите четири години. Фиксираната част на годишното концесионно възнаграждение е 187 хил. лв., уточняват от правителствената пресслужба. „Порт инвест“ ЕООД е 100% собсвеност на Параходство БРП, което пък е част от групата „Химимпорт“. Това няма да е първото пристанище на холинга. През дружествата „Порт Балчик“ и „Пристанище Леспорт“ „Химимпорт“ държи едноименните морски концесии. На Дунав, отново през Параходство „Българско речно плаване“, пък управлява фериботния терминал във Видин, както и терминала Видин-север.

Проверка на Investor.bg сочи, че за управител на дружеството „Порт инвест“ ЕООД е назначен Румен Попов – директор „Пристанища и логистика” в Параходство БРП. В производствената програма на участника е залегнал средногодишен товарооборот на терминала от 480 хил. тона и обслужване на 1800 пътници годишно.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес