9 души в неизвестност след потъване на руски риболовен кораб в Японско море


В Японско море се преобърна руски риболовен кораб. 15 души са спасени по-рано днес.

„В акваторията на Японско море е открит преобърналият се рибарски кораб „Шанс-101”. Екипажът се състоял от 30 души – 19 граждани на Русия и 11 индонезийци. 10 риболовци от екипажа са спасени от кораб „Анатолий Торчинов”, се казва в официално съобщение на руските власти.

„Сред тях са шестима руснаци и четирима индонезийци. Остава неизвестна съдбата на 9 члена на екипажа”, съобщи представител на спасителната служба.

Втори спасителен плот от потъналия в неделя риболовен кораб „Шанс-101” е бил открит. На него е имало 5 рибари и телата на 6 загинали. Общият брой на спасените достигна 15 души. Съдбата на останалите хора, намирали се на борда на кораба, засега е неизвестна. Преобърнатият риболовен кораб е бил открит през деня на 27 януари в Японско море.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със