Най-скъпият пътнически кораб в света на посещение в Абу Даби


За първи път най-скъпият пътнически кораб в света – QUEEN MARY 2 посети Абу Даби
.
Корабът застана на новия пасажерски терминал Мина Зайед. Посланикът на Великобритания в ОАЕ Доминик Джеръми посрещна 2620 пасажери от борда на луксозния лайнер.

Според наблюдатели на индустрията, идването на QUEEN MARY 2 е ключова стъпка към развитието на Мина Зайед. Целта на терминала е да стане основен притегателен център за супер луксозни пътнически кораби. “Ще превърнем Мина Зайед в ключова дестинация за пътнически кораби.

На пасажерите ще предложим изключително много гледки, което със сигурност ще ни нареди на едно от първите места”, смята капитан Мохамед Ал Шамиси, вицепрезидент на пристанищното подразделение в Abu Dhabi Ports Company.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент