Zodiac влива свежа кръв на Tanker Pacific


Около 50 кораби да бъдат преместени от Лондон към Лион Сити, като част от преструктурирането, целящо балансиране на силите на Zodiac Maritime Agencies и Tanker Pacific
, очакват международни анализатори
. Двете компании са управлявани от братята Еял и Идан Офер.

Последните слаби резултати в танкерния сектор станаха причина Ofer group да ускори плановете си за прехвърляне на 50 кораби, от различни видове, към Сингапур от по-големия оператор базиран в Лондон. През тази година се очаква базираната в Лондон Zodiac Maritime Agencies да прехвърли под мениджмънта на базираната в Сингапур Tanker Pacific  бълкери, контейнеровози и химикаловози. Това ще създаде определен баланс между двете групи, с общ флот над 200 кораби. Преструктурирането цели и заздравяване позициите на пазара.

Двамата братя в момента са глави на Sammy Ofer Group Monaco, която контролира Zodiac и Tanker Pacific. Еял е председател на борда на директорите в Zodiac, а синът му е изпълнителен директор. Преди време Идан беше директор на Tanker Pacific. През 2011г. почина Сами Офер. В момента групата прави опити да извърши всички промени, докато главните мениджърски не са разместени. Флотът на базираната в Сингапур компания рязко се намали удряйки дъното от 40 кораби, включително 10 строящи се. Причината е изключително нестабилното състояние на танкерните пазари. През последните три години Tanker Pacific разпродаде над 20 съда. 5 години по-рано на сайта на компанията бяха обявени около 100.

Стимулиране на дейностите в Сингапур ще развие уменията на мениджмънта за управление на кораби от различни видове. Освен това така ще бъде показа близостта до азиатския пазар, който се очаква да става все по-значим в международния бизнес в близките години.

Zodiac, който в момента оперира кораби от различен тип, с общ брой около 150, в същото време се очаква да запази своите размери и позиции. Прехвърлените кораби към Tanker Pacific най-вероятно ще бъдат заменени с 50 новопостроени. Освен тях в програмата на компанията са залегнали и покупки на кораби от вторичния пазар, закупени от затруднени корабособственици, докато цените са все още ниски. Zodiac със сигурност ще продължи да се развива в Лондон като може би един от най-големите корабособственици и оператори.

Tanker Pacific се очаква в скоро време да стартира масирани кампании за набиране на кадри, след като започне процесът за подновяване на флота. Веднага след увеличение на броя на корабите се очаква командните състави да бъдат запълвани от моряци на Zodiac.

Все още не е известно как ще бъдат засегнати флаговете на корабите. Към момента се предполага, че няма да бъдат предприемани особени промени.

Maritime.bg –  Свят

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на