K Line отново на печалба

K Line публикува скромна печалба за първите девет месеца на миналата година. Резултатите са подобрени благодарение на контейнерната и бълкерна дивизии на компанията.

Японският корабособственик съобщи, че печалбата е малко над 108 млн. щ. долара или 13 цента на акция, срещу петорно по-голяма загуба година по-рано.

Общите приходи на компанията са увеличени с 9,5% в сравнение с 20-месечния предходен период.

Над 2,9 млрд. йени са оперативните приходи от подразделението заето с контейнеровози. С 5% е увеличен броят на натоварените контейнери на кораби на компанията.

По-голяма е разликата между печалбата от 2012-а и загубата от 2011-а година при бълкерите. От загуба в размер на 4,1 млрд. йени до печалба в размер на 9,4 млрд. “Пазарите продължават да се възстановяват и има напредък. Променливото поведение на пазарите се дължи на сезонни фактори”, съобщават от K Line.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със