K Line отново на печалба

K Line публикува скромна печалба за първите девет месеца на миналата година. Резултатите са подобрени благодарение на контейнерната и бълкерна дивизии на компанията.

Японският корабособственик съобщи, че печалбата е малко над 108 млн. щ. долара или 13 цента на акция, срещу петорно по-голяма загуба година по-рано.

Общите приходи на компанията са увеличени с 9,5% в сравнение с 20-месечния предходен период.

Над 2,9 млрд. йени са оперативните приходи от подразделението заето с контейнеровози. С 5% е увеличен броят на натоварените контейнери на кораби на компанията.

По-голяма е разликата между печалбата от 2012-а и загубата от 2011-а година при бълкерите. От загуба в размер на 4,1 млрд. йени до печалба в размер на 9,4 млрд. “Пазарите продължават да се възстановяват и има напредък. Променливото поведение на пазарите се дължи на сезонни фактори”, съобщават от K Line.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на