Търсят български превозвачи за линиите Никопол – Търну Мъгуреле и Видин – Калафат


Изпълнителна агенция “Морска администрация” обяви конкурси за избор на български превозвачи по РО-РО корабните линии “Никопол – Търну Мъгуреле – Никопол” и “Видин – Калафат – Видин”, сочи справка на Maritime.bg.

Спечелилите двата конкурса ще имат право да превозват пътници и превозни средства за срок от три години по линиите. Според документацията за конкурсите участниците трябва да притежават кораби под български флаг и не е в ремонт. Кандидатите трябва да имат добри финансови резултати и да са с предмет на дейност свързан с дейността по превоз на пътници и превозни средства. Документите могат да бъдат подавани до 20 февруари.

Освен корабна документация и документи на дружествата-кандидати, ИАМА иска да получи и схема на технологията за товарене и разтоварване. Техническите характеристики на корабите включени в конкурса ще бъдат проверени от дирекциите на администрацията в Русе и Лом.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес