Emma Maersk бедства край Суецкия канал, няма опасност за кораба и екипажа


EMMA MAERSK е бедствал край Суецкия канал.
Някога корабът беше най-голям в света контейнеровоз.

Гигантът е изгубил мощност късно в петък. В интернет дори се появи информация, че съдът е застрашен от потъване. Днес на официалната страница на Мерск във Фейсбук се появи съобщение за аварията.

Напълно бе отречена информацията за опасност за кораба и екипажа. В момента EMMA MAERSK се намира в Порт Саид, Египет, където се разтоварва. От Мерск информират, че екипажът е в пълна безопасност.

Вода е нахлула в машинното отделение на кораба. Това е причината гигантът да остане без мощност, уточняват от Мерск. От компанията не дават повече подробности за инцидента. В момента се извършва проверка.

През 2006г. EMMA MAERSK влезе в експлоатация и стана най-голям контейнеровоз в света, с капацитет от 14770 TEU и дължина от 397 метра.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост