Кораб „Enterprise“ е в пълна готовност за борба с разливи


Влекачът „Enterprise” е напълно сертифициран от Европейската агенция по морска безопасност (EMSA) и при инцидент ще се включи в еко мисия в Черно море

Българският кораб за борба с нефтените разливи в Черно море – „Enterprise”, собственост на „Бон Марин Интернешънъл”, е в пълна готовност за включване в операциите на Европейската агенция по морска безопасност (EMSA).

През 2012 г. влечакът беше дооборудван с необходимата за неговата еко мисия техника и от 21.12.2012. до 10.09.2016 г. е на разположение на EMSA.

Екипажът премина всички необходими първоначални обучения за работа с разливи и за времето на срока на договора с агенцията ще трябва да реагира на сигнали за инциденти в рамките на 24 часа.

Акваторията, която корабът ще покрива при акции на EMSA, е в западната част на Черно море от Северната Румънска граница до югоизточния порт Зонгулдаг в Турция.

„Enterprise” e специализиран кораб за обслужване на нефтено-газови полета в морето с брутотонаж 1313 тона, дължина 64.40 м и товароподемност при максимално газене 1277 метрични тона.

Основният договор на кораба е с „Petroceltic” (доскоро „Melrose Resources”) и по този договор той е позициониран в морето в блок Галата. Когато възникне разлив и EMSA изпрати „Enterprise” на мястото на инцидента, неговата функция в обслужването на „Petroceltic” ще поеме друг кораб на „Бон Марин Интернешънъл”.

[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/enterprise.mp4″
width=“540″
height=“371″
description=“Кораб  Enterprise „“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/enterprise.mp4″
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент