Опънаха чадър над Георги Мишков. Вече не бил член на Съюза на подводничарите


Държавата опъна чадър над собственика на кораб “Ина”, Георги Мишков
. Това твърди телевизия “Скат”. По информация на медията в края на миналата седмица обвиненият за организиране на контрабанда на цигари в големи размери Георги Мишков е бил посетен от български дипломат. В затвора със собственика на кораба се е срещнал генералният ни консул в Солун, Васил Вълчев. Не е известно какъв е бил поводът за тази визита.

Maritime.bg припомня, че след ареста на нашите моряци никоя институция не пое отговорност за съдбата им. Не им бе осигурена и защита.

Учудващо е, че именно сега държавата в лицето на дипломата Вълчев проявява някаква загриженост към човека, който заяви пред моряците, че отиват на рейс по “важна държавна поръчка”.

Според собственика на СКАТ и председател на партия НФСБ Валери Симеонов не е учудващо, че държавата разпъва чадър над Мишков, предвид “богатия опит на Бойко Борисов в контрабандата”.

Всъщност тезата, че именно хора от висшите държавни кръгове са замесени в мащабната далавера започва да получава все по-явни доказателства с всеки изминал ден.

Мишков вън от СПРБ
Георги Мишков от две години не е плащал членския си внос в Съюза на подводничарите в Република България. „Той сам се е изгонил“, заяви пред Maritime.bg председателят на сдружението кап. I ранг о.р. Станко Станков. Припомняме, че моряците от кораб „Ина“ и Асоциацията на възпитаниците на Варненска морска гимназия поискаха преди време Мишков да бъде изключен. Тогава от СПРБ се измъкнаха с тезата, че не са съд и не могат да изключат своя член заради твърденията, че именно той носи отговорност за съдбата на сънародниците ни. „Ако знаехме, че не е плащал членския си внос, щяхме да съберем пари докато бяхме командировани от него в Гърция“, лаконично заяви главният механик на кораб „Ина“, Николай Туртов.

Чакат освобождаването на старши помощник-капитана
До дни ще стане ясно кога от гръцкия затвор ще бъде освободен старши помощник-капитанът Недялко Петров. Той лежи в гръцки затвор още от задържането на кораба. Капитанът не бе пуснат с останалите българи, защото гръцкият съд отчете възможността той да предяви претенции към държавата за незаконосъобразното си задържане. В момента Петров и Мишков лежат през няколко килии. Известно е, че Мишков най-безцеремонно предложил да му върне 50 евро, които му дължал.

[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/wp-content/uploads/2013/02/georgi-mishkov.mp4″
width=“540″
height=“371″
description=“Георги Мишков „“
clickurl=“http://www.maritime.bg/wp-content/uploads/2013/02/georgi-mishkov.mp4″
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на