Италия няма готов доклад от разследването за засядането на Costa Concordia


Членовете на Международната морска камара изразиха своето разочарование заради невъзможността на властите в Италия да предоставят окончателен доклад за причините довели до засядането на лайнера COSTA CONCORDIA.

Тази седмица бордът на камарата се срещна в Лондон и отчете, че повече от година след трагедията, Италия няма готов доклад.

В свое изявление Международната морска камара приветства мерките, които взе Международната морска организация за повишаване безопасността на пътническите кораби, след инцидента край бреговете на Италия.

“Впечатлени сме от разумните действия и ангажименти, които поеха редица правителства за избягване на подобни инциденти”, заяви председателят на камарата Масамичи Мороока. “Над Международната морска организация ще бъде оказван допълнителен натиск за предприемане на по-радикални стъпки спрямо Италия за предоставяне на пълните резултати от разследването на катастрофата”, допълни още той.

По думите му изглежда, че властите в страната не са успели да се справят с тази задача. Мороока смята, че ако това е факт, то той е просто недопустим.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост