Италия няма готов доклад от разследването за засядането на Costa Concordia


Членовете на Международната морска камара изразиха своето разочарование заради невъзможността на властите в Италия да предоставят окончателен доклад за причините довели до засядането на лайнера COSTA CONCORDIA.

Тази седмица бордът на камарата се срещна в Лондон и отчете, че повече от година след трагедията, Италия няма готов доклад.

В свое изявление Международната морска камара приветства мерките, които взе Международната морска организация за повишаване безопасността на пътническите кораби, след инцидента край бреговете на Италия.

“Впечатлени сме от разумните действия и ангажименти, които поеха редица правителства за избягване на подобни инциденти”, заяви председателят на камарата Масамичи Мороока. “Над Международната морска организация ще бъде оказван допълнителен натиск за предприемане на по-радикални стъпки спрямо Италия за предоставяне на пълните резултати от разследването на катастрофата”, допълни още той.

По думите му изглежда, че властите в страната не са успели да се справят с тази задача. Мороока смята, че ако това е факт, то той е просто недопустим.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на