Моряк изчезна от кораб на Дунавски драгажен флот


Млад моряк е изчезнал от борда на кораб във водите на река Дунав
. За инцидента потвърди изпълнителният директор на „Дунавски драгажен флот“-Русе Валери Иванов, чиято собственост е плавателният съд.

Моторният кораб „Балкан“ плавал от Белград за Констанца с две секции. 24-годишният моряк Сашо П. изчезнал безследно около полунощ на 4 срещу 5 февруари в района на Никопол, предаде бТВ. Веднага е подаден сигнал до всички компетентни органи – Морска администрация, Гранична полиция, уведомени са и румънските власти.

Младежът е бил търсен цяла нощ със звукови и светлинни сигнали, но безуспешно. Тялото на моряка все още не е открито, но издирването продължава. Разследват се причините за инцидента.

Разпитани са екипажът и капитанът на кораба, обясни Иванов. Младежът работел в „Дунавски драгажен флот“-Русе от 4-5 години.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със