Шефът на “Морски алианс” Светлан Цветков поема руля на БМКЦ

Светлан Цветков ще бъде новият изпълнителен директор на Български морски квалификационен център, сочат документите предадени за вписване в ТР, след очакваната от дълго време оставка на к.д.п. Тома Томов.

Мотивите за оставката на к.д.п. Томов са лични, уточниха от пресцентъра на МТИТС, а не след дълго се появиха и първите коментари. Според сайта Коментатор.бг к.д.п. Томов хвърлил оставка заради „калинките“ в борда на директорите и неговия председател Кръстьо Кривов.

Новият изпълнителен директор е и председател на сдружение “Морски алианс”. Сдружението преди години се обяви да не се облагат данъчно български граждани, които са работили извън страната ни повече от 183 дни за една календарна година. Сдружението влезе в заглавията и с това, че през 2007-а година подкрепи кандидатурата на Свилен Крайчев за кмет на Варна.

Фактическото освобождаване на к.д.п. Тома Томов е било направено на 5 февруари т.г. В момента промените в обстоятелствата по партидата на БМКЦ не са вписани, като най-вероятно това ще стане в началото на седмицата.

Светлан Цветков е роден на 17.11.1953г., завършил е Корабоводене във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”.

Снимка: Народно дело

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост