Нов стелт кораб приемат на въоръжение в руския флот

ruski-stelt-korabНа въоръжение в Каспийския флот на ВМФ на Русия ще бъде въведен малкият артилерийски кораб „Махачкала”, построен с използването на технология, която го прави трудно забележим за радарите.

„Махачкала” е трети кораб от проекта „Буян”. Първите два кораба — „Астрахан” и „Волгодонск” — също са на въоръжение в Каспийския флот. Малките артилерийски кораби от проекта 21630 имат водоизместимост около 500 т и крейсерска скорост до 28kn.

„Махачкала” разполага със зенитна артилерийска система А-190 „Универсал”, комплекс ПУ 3М47 „Гибка” за ракетите „Игла” или „Игла-М”, ракетна система за залпов огън „Град-М”, две артилерийски установки АК-306 от калибър 30 мм, а също и две картечни установки МТПУ с калибър 14,5 мм.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със