Кап. Светлан Цветков: БМКЦ има много задачи за изпълнение

Официално са вписани промените в управлението на Български морски квалификационен център, сочи справка на Maritime.bg. Нов изпълнителен директор е кап. Светлан Цветков, досегашен член на борда на директорите на центъра. В ръководството на БМКЦ влиза и Явор Димитров, който досега е заемал мениджърска позиция в Интерамерикан. Димитров има три висши образования – две от Икономически университет – Варна и едно от френски университет.

Все още обаче назначението на Димитров не е вписано. Това ще стане в близките дни.

Пред Maritime.bg новият изпълнителен директор на БМКЦ кап. Цветков коментира, че вчера е бил утвърден бизнес планът на центъра.

Имаме изключително много задачи пред нас”, каза той. По думите му най-важно е изграждането на полигон на мястото на досегашната база “Петър Берон”. След завършване на първата фаза от този проект, която включва проектирането, кораб “Петър Берон” ще бъде преместен. В района най-вероятно ще бъде построена нова сграда и басейн за тренировки.

Сред другите задачи пред новото ръководство на Български морски квалификационен център е ремонтът на настоящата сграда в района на Морско училище. “Тя трябва да бъде приведена в съответствие с последните изисквания”, коментира кап. Цветков.

Има големи колебания по този въпрос”, заяви още той на въпрос дали ще бъде извършена ревизия на предното ръководство.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор