Допълнителни бойни кораби разполага Русия в Средиземно море

rusiya-daniya-vms-ucheniya
Група от четири големи десантни кораба на руския Черноморски флот се е насочила към Средиземно море, където се очаква да започне бойна мисия в най-скоро време
, съобщава РИА „Новости” като цитира официално комюнике на министерството на отбраната на Русия.

Информацията подчертава, че „в рамките на военноморско учение, провеждано от 19 до 29 януари в акваториите на Черно и Средиземно море”, е „взето решение за удължаване на срока на бойната мисия в Средиземноморието”.

Първи в региона ще пристигнат десантните кораби „Калининград” и „Шабалин”, а към в до края на февруари ще се присъединят и плавателните съдове от същия клас „Саратов” и „Азов”. Друг боен кораб на руските военноморски сили – плавателния съд за борба с подводници „Сметливий” – вече се намира в Средиземно море.

Агенцията цитира осведомен източник от „военно-дипломатическите кръгове”, според който основната задача на военните кораби е възможна евакуация на руските граждани от територията на Сирия.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент