Допълнителни бойни кораби разполага Русия в Средиземно море

rusiya-daniya-vms-ucheniya
Група от четири големи десантни кораба на руския Черноморски флот се е насочила към Средиземно море, където се очаква да започне бойна мисия в най-скоро време
, съобщава РИА „Новости” като цитира официално комюнике на министерството на отбраната на Русия.

Информацията подчертава, че „в рамките на военноморско учение, провеждано от 19 до 29 януари в акваториите на Черно и Средиземно море”, е „взето решение за удължаване на срока на бойната мисия в Средиземноморието”.

Първи в региона ще пристигнат десантните кораби „Калининград” и „Шабалин”, а към в до края на февруари ще се присъединят и плавателните съдове от същия клас „Саратов” и „Азов”. Друг боен кораб на руските военноморски сили – плавателния съд за борба с подводници „Сметливий” – вече се намира в Средиземно море.

Агенцията цитира осведомен източник от „военно-дипломатическите кръгове”, според който основната задача на военните кораби е възможна евакуация на руските граждани от територията на Сирия.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.