Изтичане на гориво е причина за пожара на лайнера Carnival Triumph

Screen shot 2013-02-11 at 8.27.28 AM
Най-вероятната причина за пожара на борда на лайнера CARNIVAL TRIUMPH е изтичане на гориво от спомагателните двигатели. Това установяват първоначалните огледи на кораба, които бяха извършени от Бреговата охрана на САЩ и Националното бюро разследващо транспортни инциденти в САЩ.

Предстои разследването да бъде поето от морската администрация на Бахамските острови, уточнява пресслужбата на Бреговата охрана на САЩ.

Двете американски структури имат поддържаща и спомагателна роля в работата по установяване причините за инцидента. На обстойна проверка ще бъдат подложени всички обективни и субективни фактори, довели до пожара. Ще бъдат оценени реакцията и действията на екипажа. Очаква се до месец да приключи разследването на властите от Бахамските острови.

Maritime.bg – Свят

 

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС