Изтичане на гориво е причина за пожара на лайнера Carnival Triumph

Screen shot 2013-02-11 at 8.27.28 AM
Най-вероятната причина за пожара на борда на лайнера CARNIVAL TRIUMPH е изтичане на гориво от спомагателните двигатели. Това установяват първоначалните огледи на кораба, които бяха извършени от Бреговата охрана на САЩ и Националното бюро разследващо транспортни инциденти в САЩ.

Предстои разследването да бъде поето от морската администрация на Бахамските острови, уточнява пресслужбата на Бреговата охрана на САЩ.

Двете американски структури имат поддържаща и спомагателна роля в работата по установяване причините за инцидента. На обстойна проверка ще бъдат подложени всички обективни и субективни фактори, довели до пожара. Ще бъдат оценени реакцията и действията на екипажа. Очаква се до месец да приключи разследването на властите от Бахамските острови.

Maritime.bg – Свят

 

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент