Дело срещу капитана на Costa Concordia поиска италианската прокуратура

costa-concordia
Незабавно започване на съдебен процес срещу капитана на лайнера COSTA CONCORDIA поиска прокуратурата в Италия.
Франческо Скетино е обвинен, че е причинил смъртта на голям брой хора, следствие засядането на кораба край бреговете на о. Джилио, Италия.

Инцидентът стана на 13 януари м.г., 32-ма души загинаха, а други двама продължават да са в неизвестност, от общо 4229 пасажери на борда на лайнера.

Освен срещу капитан Скетино, прокуратурата пожела и започване на процеси срещу още петима от членовете на командния състав, по обвинения за непредумишлено убийство, както и редица нарушения на процедурите за безопасност.

Според прокуратурата в Италия обвиненията срещу капитана и компанията собственик на лайнера за нанесените щети върху природния защитен парк в района, ще бъдат свалени.

Информацията за неочакваното решение на прокуратурата беше публикувано в страницата й в интернет. Любопитно в случая е, че то бе публикувано на шест езика.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент